Tartu loodusmajas koorus haruldane tuvitibu

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba mõnda aega tekitavad loodusmaja külastajates rõõmsat elevust kaelus-turteltuvid, kelle naeru meenutavat häält on raske mitte kuulda. Rõõmustamiseks on põhjust aga küllaga, sest nelja asemel on loodusmajas nüüd lausa viis kaelus-turteltuvi: lumivalgel tuvipaaril koorus pisike tibu. Noor ilmakodanik on nädalaga tublisti kosunud ja nüüd julgeb ema teda juba ka maailmale tutvustada.

Millal tuvitibu koorus, polegi täpselt teada, kuna esimestel päevadel varjas ema teda kiivalt oma tiiva all. Loodusmaja töötajate hinnangul võib tibu olla 11-12 päeva vana.

Seda, et 2017. aasta lindudeks on valitud turteltuvid, on vist kuulnud juba pea kõik. Tartu loodusmaja aitab aasta lindudega lähemat tutvust sõlmida nii lastel kui täiskasvanutel.

Kes soovib turteltuvisid paremini tundma õppida, on oodatud kolmapäeval, 15. märtsil kell 18 loodusmajja loodusõhtule, mille peategelasteks on aasta linnud turteltuvid, kuid juttu tuleb ka teistest Eestis elavatest tuvidest. Looduskaitsebioloog Jaanus Elts räägib, mille poolest eristuvad tuvid teistest lindudest, miks iga kaelusega tuvi pole turteltuvi ning et harilikku linnatuvi polegi olemas.

Noorematele külastajatele avaneb loodusmajas Tuvikast, milles peituvate mängude ja tegevuste abil saab lähemalt tuttavaks aasta lindude ja teiste Eestis elavate tuvidega. Tuvikast jääb pisikesi linnuhuvilisi rõõmustama selle aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles