Otepää peibutab toidugurmaane

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidunõud.
Toidunõud. Foto: Liis Treimann

Kui veebruariga lõppes toiduelamuste kuu Emajõelinnas, siis juba uuel nädalal võivad toidunautlejad seada sammud talvepealinna, kus algab heade maitsete festival «Otepää maitsed Valgamaal».

Otepää vallavalitsuse teatel saavad hea toidu huvilised 13.–26. märtsini kahe nädala vältel proovida kohalikust toorainest kolmekäigulist menüüd. Osa võtavad festivalist sellised tuntud toidukohad nagu GMP Pühajärve restoran, L.U.M.I kohvik, Ugandi Resto,  Pühajärve SPA & Puhkekeskus ning Sangaste Rukki Maja.

Enne üritust käis kohapeal toitudega tutvumas komisjon. Projekti «Otepää maitsed Valgamaal» juht Mailis Martin märkis, et kõik osalejad olid kõvasti vaeva näinud. «Kõigis toidukohtades jäi meile silma, et inimesed armastavad ja oskavad lugu pidada kohaliku väiketootja toodangust.»

Toorainetest läksid menüüde koostamisel ja lähevad toitude valmistamisel käiku näiteks Lõuna-Eesti põdraliha, Sangaste rukis, lambakarree, tallemaks või suitsusaunaliha. Kasutust leiavad ka selliseid huvitavad komponendid nagu kuusevõrsed ja kohapeal idandatud mungoad. Erimenüüsse kuulub ka talvepealinnast inspireeritud dessert. Näiteks on ühe magustoidu nimi «Lumine liug».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles