Röövel Rumcajs tuli Eestis esimest korda teatrilavale

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse «Röövel Rumcajs» peaosas on Karl Robert Saaremäe.
Lavastuse «Röövel Rumcajs» peaosas on Karl Robert Saaremäe. Foto: Must Kast

Tänasest mängib teater Must Kast lastelavastust «Röövel Rumcajs», etendused on Teatri Kodus. Václav Čtvrteki raamatul «Rumcajs» põhinevad lood jõuavad Eesti teatris vaatajate ette esimest korda.

«Röövel Rumcajs» on mänguline ja humoorikas noorele vaatajale mõeldud lavastus, mis pakub põnevat vaatemängu ja mõtteainest aruteludeks inimlike väärtuste üle. Rumcajs peab elusloodust hingestatuks ning päästab loomi ja linde ülekohtu eest.

Lavastuse valmimisse on kaasatud lisaks Musta Kasti näitlejatele külalisi Tartu ülikool Viljandi kultuuriakadeemiast. Lavastaja on Lennart Peep, dramaturgid Marite H. Butkaite ja Margit Tamm, kunstnik Elise Nigul, helilooja Kristjan Lüüs ja valguskujundaja Karl Marken.

Peaosas on Karl Robert Saaremäe, teistes osades Laura Niils, Liina Leinberg, Silver Kaljula ja Martin Tikk.

Lavastust sobib vaadata alates 5. eluaastast, etendus kestab 50 minutit. «Röövel Rumcajs» tuleb Teatri Kodus (Lutsu 2, Tartu) vaatajate ette täna, 17. ja 27. märtsil, 11. aprillil ja 13. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles