Suri Tarbusi ja Go Busi kauaegne juht Valter Keis (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Keis
Valter Keis Foto: Margus Ansu

Raske haiguse tagajärjel lahkus 20. veebruaril Eesti transpordimajanduse silmapaistvaid tegelasi läbi mitme aastakümne, Go Busi Lõuna regiooni juht Valter Keis.

3. juunil 1961. aastal sündinud Valter Keis lõpetas 1984. aastal autoinsenerina Tallinna polütehnilise instituudi. Samal aastal asus ta tööle Tartu autobussi- ja taksopargi tehnikaosakonna insenerina, kust peaaegu kohe liikus edasi sama ettevõtte ratsionaliseerimistegevuse inseneriks. Valter Keisi nutikus tehniliste lahenduste leidmisel ja avatus uutele ideedele oligi üks teda iseloomustavaid olulisi jooni läbi pika töömehetee.

Tartu ja Lõuna-Eesti bussitransport oli Valter Keisi kätes juba 1990. aastate algusest, kui temast sai Tartu autobussi- ja taksopargi direktori asetäitja maakonnaliinide alal, siis peainsener ja peagi Tarbusi direktor.

Valter Keis lõi Tarbusis ja hiljem Go Busis hästi toimiva meeskonna, kes suutis pakkuda parimaid reisijateveolahendusi ka aegadel, kui ühistranspordi jaoks nappis riiklikku tähelepanu ja vahendeid, ütleb ettevõte Go Bus järelhüüdes.

Valter Keisi juhitud ettevõtted teenindasid sadu tuhandeid sõitjaid Tartus, Valgas, Põlvas, Viljandis.

Kaastöötajad ütlevad Valter Keisi iseloomustuseks, et ta ei olnud üksnes hea insener ja taibukas transpordilogistik, vaid ka suurepärane kolleeg ja inimlik ülemus, kel jagus tähelepanu igale bussijuhile ja mehaanikule.

Kui Valter ei olnud mitte ettevõtte või bussi roolis, tegeles ta koorilaulu ja mälumänguga, oli Round Table Estonia liige.

Valter Keis oli õnnelik inimene, ta sai täide viia oma lapsepõlveunistuse: veeta oma elu busside ja autode keskel. Ta oli õnnelik kolmekordne isa ja neljakordne vanaisa.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles