Nööbiga poiss unistab banaaniampsust (1)

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiko Evel on nii kaua, kui end mäletab, pidanud leppima teadmisega, et elus on maitseid, mida tema kunagi proovida ei saa. Pildil hommikusöögiaeg, mil ema Terje Evel surub süstlaga läbi sondi talle makku ravitoidusegu.
Eiko Evel on nii kaua, kui end mäletab, pidanud leppima teadmisega, et elus on maitseid, mida tema kunagi proovida ei saa. Pildil hommikusöögiaeg, mil ema Terje Evel surub süstlaga läbi sondi talle makku ravitoidusegu. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond toetab ravitoidusegu soetamisel 16 last, sealhulgas Eiko Evelit. Sel nädalal alanud heategevuskampaaniaga püütakse üles leida teisedki Eesti lapsed, kes ravitoitu vajaksid, kuid kelle peredele käib selle ostmine üle jõu.

See oli eelmisel aastal, mil Eiko käis teises klassis. Inimeseõpetuse tunni teema oli söömine ja kui õpetaja sellest juba natuke rääkinud oli, ütles Eiko, et mõned inimesed ei saa ise süüa. Tõstis pluusi üles ja näitas, mis asi on nööpgastrostoom.

Eiko kõhul on väike, otsekui nööbiga suletav avaus, mille kaudu süstitakse talle toit otse makku. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles