Selgusid Tartu kultuurikandja nominendid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Talvistu Tartu kunstimajas näitust «Elmar Kits. 1966» üles panemas. Arhiivifoto.
Peeter Talvistu Tartu kunstimajas näitust «Elmar Kits. 1966» üles panemas. Arhiivifoto. Foto: Margus Ansu

Tartu kultuurikandja aunimetuste komisjon valis 111 laekunud ettepanku seast välja 2016. aasta Tartu kultuurikandja nominendid. Laureaadid avalikustatakse 14. veebruaril Eesti Rahva Muuseumis toimuval pidulikul tseremoonial.

Tartu kultuurikandja 2016 nominendid.

• Kultuurisündmuse kategoorias: näitus «Elmar Kits. 1966» Tartu kunstimajas, rahvusvaheline valgus- ja valguskunstifestival Tartu Valgus ehk TAVA 2016, Tartu linna päev 2016 – Ooperisümbioos.

• Teose looja kategoorias: skulptor ja installatsioonikunstnik Jevgeni Zolotko, animatsioonirežissöör ja kunstnik Roland Seer, kirjanik Meelis Friedenthal.

• Kutselise koosluse kategoorias: Tartu ülikooli muuseum, Tartu suveteatri selts, Vanemuise sümfooniaorkester.

• Harrastusliku koosluse kategoorias: mittetulundusühing Lauluaed, linnafestivali UIT meeskond, Tartu ülikooli kammerkoor.

• Noore kultuurikandja kategoorias: kitarrist Paul Neitsov, urbanist ja linnaruumi festivalide ning projektide korraldaja ja kuraator Kadri Lind, kirjandusuurija ja tõlkija ning kirjandussündmuste korraldaja Kaisa Ling.

• Kultuurikorraldaja kategoorias:  Voronja galerii korterinäituste meeskond Kaili Kask ja Raul Oreškin, Elektriteatri meeskond Andres Kauts, Elo Vilks ja Mihkel Salk,  autorilaulufestivali «Lehesaju muusika» ellukutsuja ja korraldaja Ljudmilla Mesropjan.

• Kultuurikajastaja kategoorias: Klassikaraadio vastutav toimetaja Liina Vainumetsa, Eesti Rahvusringhäälingu Tartu stuudio toimetaja ja Klassikaraadio saate Delta juht Hedvig Lätt, kunstikriitik Kaire Nurk.

• Uustulnuka kategoorias: Tartu ülikooli kammerkoori 45. aastapäeva tähistava etenduse «Südamepeitjate planeet» lavastaja Jaanus Tepomees, rahvusvahelise valgus- ja valguskunstifestivali Tartu Valgus ehk TAVA 2016 meeskond, kirjandusürituste sarjade «Utoopiline salong» ja «Kohtumine literaadiga» korraldajad Siim Lill ja Rauno Alliksaar.    

Rahvakultuuri kandja ja kultuurisõbraliku ettevõtte kategoorias valis komisjon välja ühe nominendi, kes valiti ühtlasi ka laureaadiks.

Kultuurikandja on Tartu linna tänu- ja tunnustuspreemia neile isikutele ja kollektiividele, kes on möödunud kalendriaastal märkimisväärselt edendanud Tartu kultuurielu. Kultuurikandjatele annab Tartu linnapea Urmas Klaas 14. veebruaril toimuval tseremoonial tänukirja, rahalise preemia ning Kadri Toomi loodud kunstiteose.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles