Tartu lähistele Emajõe kaldale plaanitakse võimsat tselluloositehast (20)

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajatavale tselluloositehasele on tähtis vesi ja raudteeühendus. Selle järgi sobiks uus tehas 
kõige paremini Vorbuse kanti Jänese raudteesilla juurde. Tehase täpne asukoht selgub siiski 
planeerimise lõpuks.  Kõne all on Emajõe-äärne ala Tartust 15 km üles- ja allavoolu.
Rajatavale tselluloositehasele on tähtis vesi ja raudteeühendus. Selle järgi sobiks uus tehas kõige paremini Vorbuse kanti Jänese raudteesilla juurde. Tehase täpne asukoht selgub siiski planeerimise lõpuks. Kõne all on Emajõe-äärne ala Tartust 15 km üles- ja allavoolu. Foto: Margus Ansu

Metsatöösturid on käinud välja plaani panna Eestis püsti miljard eurot maksev puidu rafineerimise tehas. Nüüd on nad sellele ka asukoha välja valinud. 

Kõrgtehnoloogilist tselluloositehast plaanivad Eesti metsatöösturid leiavad, et ligi sajale hektarile rajatav tööstus sobiks kõige paremini Tartu külje alla Emajõe äärde. 

«Seal ei saagi palju muid võimalusi olla, sest Eestis on ainult kolm jõge, kus on piisavalt vett: Pärnu jõe alamjooks, Narva jõgi ja Suur Emajõgi,» ütles investorite rühma Est-For Investi OÜ juhatuse liige Margus Kohava. 

«Lisaks peab seal olema väga hea logistiline ühendus ja raudtee, mis läheks suhteliselt otse Läti suunas. Pärnul ega Narval seda ei ole. Seega on meie esimene valik Suure Emajõe piirkond,» selgitas ta. 

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles