Tartlased naasid Haapsalust medalisaagiga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dünamo turniir Haapsalus. Vasakul punases Robin Krivmen, sinises Eerik Pank.
Dünamo turniir Haapsalus. Vasakul punases Robin Krivmen, sinises Eerik Pank. Foto: Erakogu

Nädalalõpul peeti Haapsalus maadlusvõistlust Dünamo ning Tartust oli kaheksa poisiga esindatud ainsana Kalev/Englase klubi.

Treener Kristjan Pressi teatel saavutasid seitse Emajõelinna sportlast poodiumikoha. Nooremate vanuserühmas (kuni 2007. aasta) maadles ennast pronksmedalile Artemi Jeremejev (kuni 22 kg) ja hõbemedali võitis Karlis Ander All (kuni 35 kg).

Vanuseklassis kuni 2003. aasta oli konkurentsitihedaim kehakaal kuni 35 kg, seal olid kohal kolm Eesti kõige edukamat noort matimeest. Poolfinaalis kohtus Englase esindaja Max Hristjuk Abergi maadlusklubi esindaja Juhan Kristjuhaniga, kellele tartlane eelmistel võistlustel kaotas. Sel korral maadles Hristjuk püstitatud plaani järgi ja võitis tasavägise kohtumise punktidega 4:2. Finaalis ootas Hristjukki klubi Korrus3 esindaja Rainer Plaser. Finaalmatsis oli Hristjuk pidevas eduseisus ja kuldmedal tuli punktidega 7:2.

Kehakaalus 47 kg läksid eelringis vastamisi klubikaaslased Artur Jeremejev ja Georg Kristerson. Iga päev koos treenivate poiste maadlus oli tegevusvaene, võitis Kristerson. Järgmises matšis võitsid mõlemad poisid Haapsalu kohalikku poissi: Jeremejev sai pronksmedali ja Kristerson edenes finaali. Seal Englase esindaja punktini ei jõudnud ja vastu tuli võtta kaotus. 

Kuni 54 kg kehakaalus näitas korralikku maadluskvaliteeti tartlane Tambet Palgi. Põnevates matšides ilusaid heiteid teinud maadleja saavutas lõpuks hõbemedali. Kuni 63 kg kehakaalus tegi hea etteaste Robin Samarüütel, võites kaks ja kaotades võitluslikult kaks kohtumist.

Absoluutkaalu ehk üle 63 kg klassis maadelnud Englase esindaja Robin Krivmen võitis hõbemedali. Esimeses matšis kulus võiduks vaid 10 sekundit. Teises matšis tuli vastaseks 2016. aasta sumomaadluse Euroopa pronksivõitja. Äärmiselt pingelise matši võitis tartlane punktidega 8:7. Kogukam vastane ja tasavägine matš ei jätnud aga finaaliks enam piisavalt jõuvaru ja tulemuseks hõbemedal.

Järgmised võistlused (õpilaste EMV), kus tartlastel õnnestub ehk oma treeninguvilju  noppida, on 4. veebruaril samas kohas, Haapsalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles