Selgusid Tartumaa aasta noored

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa noored 2016.
Tartumaa noored 2016. Foto: Aldo Rääbis

Teisipäeval leidis Kõrveküla põhikoolis aset konkursi Tartumaa aasta noor 2016 pidulik tänuõhtu. Aasta noorteks valiti Marianne Tamm, Christina Värno, Lisett Liiv ja Andres Rosenstein.

Marianne Tamm on projekti «Sõpruses peitub võlu» eestvedaja. Projekt raames maalisid kuulsused maale ning need müüdi oksjonil maha. Saadud tulu läks «Minu unistuste päeva» projekti tarbeks. Samuti käivitas ta klassiõega Facebooki lehekülje «Märka, aita, andesta», mis käsitleb koolikiusamise temaatikat.

Christina Värno on aktiivne liige Nõo noorteaktiivis. Lisaks on ta korraldanud Nõo valla osaluskohvikut ning noortekeskuse sünnipäeva.

Lisett Liiv on Raatuse kooli 9. klassi õpilane. Ta on Tartu linnas algatanud mitmeid projekte, hetkel juhib ta heategevusringi, mille raames korraldatakse erinevaid heategevuslikke aktsioone.

Andres Rosenstein on Luunja leskkooli abiturient, kes on silma paistnud oma tegevusega nii koolis kui Luunja noortevolikogus. Samuti on ta esindanud oma kooli ja valda paljudel spordisündmustel.

Konkursile esitati kokku üksteist noort. Tartumaa noortekogu valib aasta noort alates 2010. aastast. Sel aastal kuulusid komisjoni lisaks Tartumaa noortekogu esindajale ka Tartu ärinõuandla, Tartumaa arendusseltsi ning Tartu maavalitsuse esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles