Kõige suurepärasem kool ja lasteaed asuvad Tartus

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale usinat asjade koristamist istusid Peetri kooli lasteaia Punga tänava majas toimetavad Mirtel (vasakult), Elenora, Mirt, Kalju ja Priit (tagaplaanil) koos õpetaja Kadri Käärdega maha ja asusid mängimiseks kasutatud paelu laulmise saatel kerra kerima.
Peale usinat asjade koristamist istusid Peetri kooli lasteaia Punga tänava majas toimetavad Mirtel (vasakult), Elenora, Mirt, Kalju ja Priit (tagaplaanil) koos õpetaja Kadri Käärdega maha ja asusid mängimiseks kasutatud paelu laulmise saatel kerra kerima. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli eetikakeskus tunnistas tänavuseks parimaks väärtuskasvatuse kooliks Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi ning lasteaiaks Tartu luterliku Peetri kooli lasteaia koos Harjumaal asuva Nõlvaku lasteaiaga.

Läinud reedel, kui Punga tänaval tegutseva luterliku Peetri kooli lasteaia lapsed oli lõpetanud piparkookide küpsetamise ja mängimise, hakkas nende õpetaja Kadri Käärde vaikselt laulma viisijuppi koristamisest. Lapsed asusid seepeale sõnagi lausumata rõõmsalt asju kokku panema, et saaks seejärel tolmulapiga toimetada.

«See on näide sellest, kuidas lapsele meeldib teha päris asju. See annab talle hea tunde, et ta saab hakkama, ta on tubli,» rääkis lasteaia igareedesest koristamisrituaalist õpetaja Heidi Sarap. Peale selle, et selles lasteaias teevad lapsed asju, millega tuleb ka päriselus kokku puutuda, õpivad nad palju sellist, mida pole silmaga näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles