Tamme gümnaasium tegi tähtsa praktikumi esimest korda oma koolis

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme gümnaasiumi 12. klassi loodussuuna õpilased Merilin-Grete Kakko (vasakul) ja Ave-Ly Kaeramaa uurivad laboris praktikumikatsete tulemusi.
Tamme gümnaasiumi 12. klassi loodussuuna õpilased Merilin-Grete Kakko (vasakul) ja Ave-Ly Kaeramaa uurivad laboris praktikumikatsete tulemusi. Foto: Kristjan Teedema

Rootsi Karolinska instituudi teadur Kaarel Krjutškov on oma endises koolis, Tartu Tamme gümnaasiumis, korraldanud vähemalt kaksteist aastat sügiseti biotehnoloogia praktikume. 

Seni tuli käia meditsiini- ja loodussuuna praktikumides Tartu ülikooli õppehoones Vanemuise tänaval, kuid tänavusest õppeaastast sinna enam minna ei tule, sest koolil on tänu aktiivsetele õpilastele kõik vajalik olemas. 

Kui Tamme gümnaasiumile ehitati enam kui aasta tagasi uus koolimaja, sai kool küll uhke labori, kuid selle sisustamisel ei jätkunud üsna kulukate tarvikute ostuks raha. Nii asusidki õpilased kevadel raha koguma, et saaks koolile ise vajaliku osta. Summa saadi kokku üsna kiiresti ja selle eest osteti automaatseid pipette ja pipetiotsikuid. 

Katse ebaõnnestus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles