Pildid: Tartus avati esimene koerte jalutusväljak

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus avati koerte jalutusväljak. Pildil tartlanna Aive Peri koos oma 4-aastase inglise kokkerspanjeli Mindyga.
Tartus avati koerte jalutusväljak. Pildil tartlanna Aive Peri koos oma 4-aastase inglise kokkerspanjeli Mindyga. Foto: Margus Ansu / Postimees

Koerte jalutuskoha rajamist on juba kolmel aastal välja pakutud Tartu linna kaasava eelarve ideena. Täna avatigi ametlikult Anne kanali ja Emajõe vahelisel rohealal Tartu esimene koerte jalutusplats, kus omanikud saavad lahtiselt liikuvaid koeri sotsialiseerida, õpetada ja treenida. Loomaomanikud on aediku omaks võtnud ja see on kasutust leidnud juba enne tänast avamist.

Eedeni keskuse tagusele haljasalale rajatud koertepargi pindala on 1493 ruutmeetrit, millest väikestele koertele on eraldatud 464 ruutmeetrit, suurtele aga 1029 ruutmeetrit. Mõlemal platsil on koertele erinevad treeningseadmed, mille juures on ka kasutamise õpetused.

Sõpruse koertepark on Tartu linnas esimene aiaga piiratud spetsiaalselt koertele mõeldud ala. Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul jalutusaedikute rajamist Tartus jätkatakse ning järgmisena on plaanis aedik rajada Supilinna piirkonda.

Aediku ehitas osaühing Soklihundid. Tööde maksumuseks kujunes ligikaudu 25 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles