Tartu ülikooli uus õppehoone saab nimeks Delta

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli IT-keskuse ideevõistluse võidutöö.
Tartu ülikooli IT-keskuse ideevõistluse võidutöö. Foto: Eskiisprojekt

2019. aasta sügisel valmivale majandusteaduskonna, arvutiteaduste instituudi ning matemaatika ja statistika instituudi uuele ühisele õppe- ja teadushoonele valiti konkursi tulemusena nimeks Delta. 

Nimekonkursile laekus 174 nimekavandit 125 erineva autori poolt. Ettepanekute seast tegi valiku selleks kokku kutsutud žürii, kuhu kuulusid TÜ kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pagel, arvutiteaduse instituudi juhataja professor Jaak Vilo, majandusteaduskonna juhataja professor Maaja Vadi ja TÜ kommunikatsioonitalituse juhataja Illari Lään.

Nime põhjendusena kõlasid näiteks ühe argumendina see, et Delta on kolmnurga kujundina hästi seotud uue õppehoone arhitektuurse lahendiga ehk viitab maja kujule ja väljanägemisele. Samuti viitab nimi kolmikule või kolmepoolsele koostööle ehk info- ja kommunikatsioonitehnoloogiale, majandusele ning matemaatikale-statistikale või ka kolmikule teadus-majandus-riik.

Nime autor on kinnisvaraosakonna arendustalituse peaspetsialist Erki Tamm. Teiste variantidena pakuti nimedeks ka näiteks Iconicum, Innovaatikum, Logicum, Sigma, Pesa, Nurgik ning SAMM ja ARMAS. Viimased kaks nime viitavad majja kolivate üksuste esitähtedele.

Delta ehitatakse kesklinna, senise majandusteaduskonna hoone. Hoone kavandatavaks mahuks on 10 966 ruutmeetrit pinda. Hoone eeldatav maksumus on 27,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles