Tähetee hakkab viima Toomele

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirogovi platsilt Toomele viivate treppide ja tähetorni lipuväljaku ideevõistluse võitis kavand «Tähetee».
Pirogovi platsilt Toomele viivate treppide ja tähetorni lipuväljaku ideevõistluse võitis kavand «Tähetee». Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu arhitektuurivõistlusele saadetud viis tööd ehk ideed Pirogovi treppide ja tähetorni platsi ehitamiseks-kujundamiseks olid äärmiselt eripalgelised ning žüriil polnud sugugi lihtne neid paremusjärjekorda seada, tõdes Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus.

Võistluse eesmärk oli leida lahendus tähetorni esise platsi korrastamiseks ja sidumiseks ülejäänud linnaruumiga ning selle ala paremaks toimimiseks nii liputseremoonia kui teiste väliürituste korraldamiseks.

Žürii koosseisus Tartu abilinnapea Jarno Laur, linnaarhitekt Tõnis Arjus, eelmine linnaarhitekt Tiit Sild, arhitekt Kaido Kepp ning Tartu arhitektuuri- ja linnakujundusteenistuse arhitekt Anna-Liisa Unt valis võitjaks kavandi märgusõnaga «Tähetee». Võidutöö kõige tugevam osa on linnaarhitekti sõnul kontseptuaalne lähenemine. «Disaini aluseks on võetud Struve meridiaankaar, mis aitab veel enam jäädvustada seda olulist osa linna ajaloost,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles