Kunstnikke kutsutakse Tartu kesklinna hruštšovkadele kunstiteoseid looma (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Täna alanud rahvusvahelisel võistlusel püütakse leida kunstnikke, kes annaksid Tartu kesklinna hruštšovkadele uue välimuse. Koostöös kunstnikega Eestist ja mujalt on plaanis kujundada praegu enamasti ilmetult hallid tellismajad unikaalseteks kunstiteosteks.

Võistlus peetakse suuremahulise Euroopa Liidu Horizon 2020 kaasrahastatava nutilinnaprojekti SmartEnCity raames, mis keskendub Tartu kesklinna hruštšovkade muutmisele tarkadeks majadeks ehk smartovkadeks.

Enamik projekti käigus loodavaid nutikaid lahendusi on tehnoloogilised, kuid koos kunstnikega mõeldakse läbi ka hoonete välisilme ning loodavad kunstiteosed toovad kunsti avalikku linnaruumi.

Projekt aitab rõhutada Tartule omast ja eripärast ning tuua seda esile kunsti kaudu, püüdes kujundada avalikus ruumis paiknevate kunstiteoste abil väärtusliku linnaruumi ja elukeskkonda. Luua võib seinamaalinguid ja skulptuure, installatiivseid objekte ja maastikuarhitektuurilahendusi.

30. novembrini kestva võistluse käigus selgitatakse esmalt välja kunstnikud, kes soovivad algatuses kaasa lüüa ning kelle portfooliod väljendavad tugevat võimekust luua avalikus ruumis eksponeeritavaid kunstiteoseid. Kindlate majadega tööle hakkavad kunstnikud valitakse hiljem koostöös maja korteriühistuga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles