Hukkunud noormehe mälestuseks tuuakse küünlaid ja lilli (2)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva gümnaasiumi katusele ronida tahtnud 19-aastane noormees kukkus redelilt alla ja hukkus.
Elva gümnaasiumi katusele ronida tahtnud 19-aastane noormees kukkus redelilt alla ja hukkus. Foto: Sille Annuk

Laupäeva varahommikul Elva koolimaja katuselt alla prantsatanud ja surma saanud 19-aastane noormees polnud selle kooli õpilane ega ka seal õppinud. Küll aga tõi tema õnnetu surm paljude linlaste südamesse kurbuse. Tema hukkumispaika tuuakse lilli ja küünlaid.

Hukkunud noormees elas Elva lähedal maal. Ka tema 19-aastane sõber on pärit Elva lähistelt, sel ööl tuldi koos linna pealt pidutsemast. Miks neile just see koolimajatagune redel kella kuue paiku hommikul ette jäi, pole teada.

Redeli pulgad ei alga küll kohe maapinna lähedalt, kuid need asuvad hüppamisulatuses. Noorel mehel, eriti sellisel, kellele on ka varem meeldinud mitmesugustesse kohtadesse üles ronida, pole raskust end neid mööda üles vinnata.

Nii astus noormees uljalt redelist üles. Sõber, kes polnud mööda jääkülma raudredelit ronimisest vaimustuses, jäi alla ootama. Ootamine lõppes aga ootamatult kiiresti. Suure prantsatusega kukkus ronija ülepeakaela maapinnale ja jäi liikumatult lamama.

Sõbra väljakutsele kiiresti reageerinud meedikud konstateerisid, et kukkunu on surnud. Nende hinnangul saabus surm kohe, kui noormehe keha oli maapinda puutunud.

Redelit silmitsedes on näha, et sellel puudub ülemine pulk. Sellesama keevituskohast lahti murdunud redelipulga leidsid politseinikud hiljem hukkunu kõrvalt. Niisiis sai noormehele saatuslikuks redeli viimane aste, mis tähendab, et ta kukkus alla paarikümne meetri kõrguselt. Neljakorruselise koolimaja kõrgus maapinnast on ehitusregistri andmetel 22,8 meetrit.

Tegemist on nõukogude ajast jäänud evakuatsiooniredeliga, millel praegu otstarve puudub, kinnitas Elva gümnaasiumi direktor Tarmo Post. Koolile on rajatud nõuetekohased evakuatsiooniväljapääsud. Ka päästeameti esindajad on Tartu Postimehele kinnitanud, et koolil kui ühiskondlikul objektil peavad olema evakuatsiooniväljapääsud. Redeli nõuet aga ei ole.

Millal keegi viimati enne õnnetust redelit kasutas, pole teada. Neli aastat tagasi lõppenud remondi käigus värviti redel värske värviga üle.

Praegu on teada, et noormehed liikusid pärast meelelahutusasutuses viibimist koolimaja juurde ning üks neist ronis mööda redelit üles, kukkudes sealt alla. Politsei püüab välja selgitada kõik juhtunu asjaolud, kinnitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjak.

Noormehe surnukeha saadeti kohtuarstlikule lahangule.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles