Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Jaapani animatsiooni ja popkultuuri festival peab sel nädalal juubelit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kertu Kula
Copy
Fetsivalil saab muu hulgas võistelda parima kostüümi auhinna nimel.
Fetsivalil saab muu hulgas võistelda parima kostüümi auhinna nimel. Foto: Margus Ansu / Postimees

Käesoleval nädalavahetusel, 24.-25. septembrini leiab Tartus aset juba kümnes Jaapani animatsioonile ja popkultuurile pühendatud festival AniMatsuri.

Tegemist on kahepäevase eelkõige noortele suunatud festivaliga, mis toob kohale huvilisi nii Eestist, Lätist, Soomest kui ka mujalt lähiümbrusest.

«Käesoleval aastal ootame festivalile juba üle tuhande külastaja. Programmi koostamisel üritame silmas pidada võimalikult vaheldusrikast ja põnevat sisu. Kuna huvi Jaapani vastu on viimastel aastatel märgatavalt tõusnud, oleme laiendanud oma tegevust ka festivalist endast väljapoole ning tegevusi jagub kogu septembrikuu jaoks,» sõnas festivali peakorraldaja Kaia Jallai.

Enne festivali korraldatakse kontserte, ettekandeid, töötubasid, filmiõhtuid ja palju muud. Filmiõhtud toimuvad koostöös Jaapani Fondiga ning Jaapani suursaatkonnaga Eestis.

AniMatsuri festivalil on võimalik osaleda joonistusvõistlustel, kuulata mitmeid ettekandeid ja presentatsioone ning saada osa erinevatest võitluskunstide demodest. Toimuvad ka mitmesugused töötoad, mille seas varasemad tõmbenumbrid nagu sushi ja kalligraafia, ei puudu ka mangade lugemisnurk. Seekordki saab osa võtta erinevate videomängude turniiridest.

Ka kümnenda AniMatsuri festivali oodatuimaks sündmuseks on erinevate anime-, manga- või mängude tegelaste kehastamine cosplay võistlusel. Võisteldakse parima kostüümi auhinna nimel, kus üks võitjatest sõidab Londonisse EuroCosplay võistlusele Eestit esindama. Kostüüme hindab ekspertidest koosnev žürii, kuhu kuuluvad Euroopas mitmeid auhindu võitnud Shappi ja Zel Poolast ning möödunud aasta EuroCosplay võitja MrGnob Venemaalt.

Festivali avab reedel, 23. septembril fantaasiateemaline maskiball. Põhiüritus toimub Hugo Treffneri gümnaasiumis. Peopaigaks laupäeva õhtul on Tartu Erinevate Tubade Klubi, kus jalga keerutatakse bändide ja DJde muusika saatel.

Täpseim ajakava festivali kodulehel animatsuri.eu.

Tagasi üles