Jarno Laur: Raadist sai tohutute võimaluste pantvang (1)

, Tartu abilinnapea (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JARNO LAUR
JARNO LAUR Foto: Valimised

Raadit on üldise arvamuse järgi peetud Tartu üheks suurema potentsiaaliga linnaosaks. Sellel arvamisel on mitu head põhjust.

Eesti Rahva Muuseumi naasmine Raadile uue peahoonega loob tähtsa piirkondliku magneti. See on ka kesklinnale väga lähedal asuv piirkond – ERMi uus hoone jääb linnulennult kahe kilomeetri kaugusele raekojast, raekojast sama kaugele jäävad veel Tamme kool, Maarjamõisa, Eedeni kaubanduskeskus ja maaülikooli linnak.

Nõukogude võimu tõttu oli Raadi loomulikust arengust ära lõigatud. Kuskil mujal Tartus ei ole sellist võimalust alustada planeerimist sisuliselt valgelt lehelt. Arvestades mitte-minu-tagaaia ehk NIMBY-sündroomi järjest suuremat süvenemist, on see väärtus omaette. Lisaks väga suured maaüksused, mis võimaldavad linna keskele tuua seni vaid äärelinlikku konteksti sunnitud tegevust, sest linnasüdamele lähedal ruumi napib.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles