Sõbra võimsa tsikli katsetamine viis arestikambrisse: Tartumaal tabati mootorrattaga ligi 200 km/h kihutanud neiu (3)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Politsei tabas esmaspäeval Tartumaal ligi 200 km/h kihutanud juhtimisõiguseta mootorratturi, raske liiklusrikkumise eest määrati kihutajale kümnepäevane arest.

29. augustil kella 15.40 paiku fikseeris motopolitseinik Tartumaal Nõo vallas sõitnud mootorrattal Suzuki kiiruseks 196 km/h. Seega ületas rattur lubatud suurimat sõidukiirust mitte vähem kui 100 km/h.

Motopolitseinik pidas suure kiiruseületamisega iseend ja teisi liiklejaid ohustanud mootorratturi kinni. Selgus, et mootorrattal sõitnud 23-aastasel naisel on küll A1-kategooria juhtimisõigus, kuid mootorratas oli pea kümme korda võimsam kui talle lubatu. Liiklusrikkuja viidi otsejoones arestimajja, kus ta jäi ootama kohtupidamist.

Täna peetud kohtuistungil selgus, et naisel on varasemast mitu liiklusrikkumist: ta on sõiduautoga lubatud kiirust ületanud. Karistuseks on varem määratud rahatrahv. «Kuna need karistused ei andnud loodetud mõju ning tarbetute riskide võtmine liikluses jätkus, otsustasin taotleda karmimat karistust – arestipäevi,» selgitas kohtus politseid esindanud komissar Vallo Tõnuvere.

Naine selgitas kohtus, et kuna tema enda mootorratas on lahjavõitu, tahtis ta katsetada sõbra võimsat tsiklit. Neiu tunnistas juhtunus oma süüd ning kahetses tehtut. Kohus määras talle karistuseks kümme päeva aresti.

«Karistusotsusest kuuldes puhkes neiu nutma. See on ka mõistetav, sest sellisel kujul vabaduse piiramine ongi karm karistus. Ometi on see nii, et igal liiklusohtlikul teol on varem või hiljem tagajärg. Seepärast loodan väga, et need arestipäevad annavad neiule nüüd piisava ajavaru, et mõelda, kuidas teistega enam liikluses arvestada,» ütles Tõnuvere.

Politsei rõhutab, et suur osa rasketest liiklusõnnetustest on tingitud just kiiruseületusest. Igal autojuhil tuleb arvestada, et piirangud sõidukiirusele on kehtestatud põhjusega: tagada ohutu liiklemine ning säästa inimelusid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles