Tartlastest harrastusnäitlejad lõikasid festivalil hea saagi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airé Pajur pälvis näitlejapreemia osatäitmiste eest lavastuses «Kolm kanget» ja «Ristumine peateega».
Airé Pajur pälvis näitlejapreemia osatäitmiste eest lavastuses «Kolm kanget» ja «Ristumine peateega». Foto: Margus Ansu

Vana-Vigalas toimus üleriigiline külateatrite festival, millest Eesti harrastusteatrite liidu tegevjuhi Kristiina Oomeri teatel võttis osa 273 asjaosalist 27 harrastusteatrist. Silma paistsid tartlaste Vilde teater ja suve hakul Elva endisesse A ja O kauplusse endale statsionaarse etendustekoha sisustanud LendTeater.

Tartlased tegid hea preemialõikuse, pälvides žürii tunnustuse kõikides kategooriates.

Vilde teater

Laureaatideks tunnistati Vilde teatri lavastused «Minejad» ja «E. Vilde naised 60 minutiga». Lavastajapreemia pälvis Ain Saviauk viimati nimetatud lavastuse eest ja parima naisnäitleja preemia sai Kristiina Metsanurk sama lavastuse rollide eest.

Parima meesnäitleja preemiaid anti välja kaks. Need pälvisid Matti Linno lavastuses «Minejad» loodud rolli ja Janno Puusepp osatäitmise eest lavastuses «E. Vilde naised 60 minutiga». Näitlejapreemia pälvis ka Rein Annuk «Krappi viimases lindis» - see on samuti Vilde teatri lavastus – mängitud osa eest.

LendTeater

LendTeatri lavastusi tunnustas žürii näitejapreemiate ja lavastajapreemia kategoorias.

Näitlejapreemiad pälvisid Anu Korela ja Merlin Ponna lavastuses «Kolm kanget» loodud rollide eest, Anne-Mai Tevahi «Ristumises peateega» mängitud rolli eest ning Airé Pajur osatäitmiste eest lavastuses «Kolm kanget» ja «Ristumine peateega». Viimati nimetatud lavastus tõi Tess Pauskarile lavastajapreemia.

«Kolm kanget» on Airé Pajuri sõnul võimalik näha algaval hooajal LendTeatri majas (Elva, Pikk 73), «Ristumine peateega» on aga sealsamas kavas juba 11. augustil kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles