Priit Pullerits: jubedad jalgpallurid (4)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits.
Priit Pullerits. Foto: Priit Pullerits

Euroopa ja maailma jalgpallijuhid sellest millegipärast ei räägi, aga nood mehed, kes tribüünidel oma sõjakusega silma paistavad, ei erine väliselt peaaegu üldse neist, kes väljakul palli taga ajavad. Vaadake pildiagentuuride levitatavaid pilte vägivaldsetest fännidest – mis noid iseloomustab? Rohkelt tätoveeritud keha ja pooleldi või päris kiilaks aetud pea. Fotograafide edastatud sõnum on selge: näete, head inimesed, millised näevad välja kaabakad.

Aga vaadake nüüd mängijaid platsil, olgu Euroopas või Ladina-Ameerikas. Zlatan Ibrahimović, rootslaste ebajumal – tätoveeritud keha ning mereröövellik karvkate näol. Martin Škrtel, slovakkide kapten – tätoveeritud käed ja nulli peale aetud pea. Lionel Messi, argentiinlaste kapten – vasak jalg ja käed tätoveeritud ning karuseks lastud lõug. Seda loetelu piraatliku välimusega jalgpallureist võiks pikalt jätkata: Simone Zaza, Raul Meireles, Marek Hamsik, Dani Alves, Marcos Rojo, Tim Howard, Nigel de Jong jne, jne.

Tõestusmaterjalist, et jalgpallurite hulgas annab üha rohkem tooni samasugune välimus, mis iseloomustab nende kõige vastikumat tüüpi fänne, puudust ei tule.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles