Enriko Talvistu: sild Supilinna tagant, mitte läbi selle (4)

Enriko Talvistu
, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enriko Talvistu
Enriko Talvistu Foto: SCANPIX

Kired seoses linna uue üldplaneeringuga taas päevakorrale tõusnud Tähtvere silla ümber ei vaibu. Silla vastu võetakse sõna, kogutakse allkirju.On see sild siis tõesti kellegi rumal ja kiuslik  plaan, mis rikuks paljude linlaste elu? Või siiski lahendus autodest ummistunud linnale?

Supilinna-taguse, umbmäärase sihtnimetusega Tuglase tänava silla teema tekkis siinkirjutaja mäletamist mööda vähemalt 30 aastat tagasi. Selle tõi siis linna generaalplaani (üldplaneeringu nõukogudeaegne nimetus) transpordiskeemi koostamise käigus mängu instituut Eesti Projekt.

Põhiküsimus oli liikluse eemalejuhtimine Tartu kaitsealusest vanalinnast. Muidugi oli selles transpordiskeemis ka radikaalseid variante, nagu näiteks Sõpruse silla liikluse juhtimine diagonaalis üle Karlova Lembitu tänava algusesse. Õnneks jäi viimati nimetatud õudusunenägu teostamata. Aga selles sihis, kuidas Annelinna magalast kiiremini elamuehituskombinaati tööle või Tallinna poole sõitma pääseda, on sild endiselt päevakorral.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles