Pildid: selgusid Tartu kaunimad kodud

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunis kodu aadressil Teguri tänav 10. Komisjon tõi välja: tervikliku haljastusprojekti ruutude ja ristkülikute teemas on koostanud maastikukujundaja ning planeeritu on ka ilusasti ellu viidud.
Kaunis kodu aadressil Teguri tänav 10. Komisjon tõi välja: tervikliku haljastusprojekti ruutude ja ristkülikute teemas on koostanud maastikukujundaja ning planeeritu on ka ilusasti ellu viidud. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu linnavalitsus kinnitas eilsel istungil tänavuse kaunimate kodude konkursi tulemused. Tiitli «Eesti kaunis kodu 2016» said elamud aadressidel Teguri tänav 10, Kesakanni tänav 3 ja Lepiku tänav 2. Tiitli «Tartu kaunis kodu 2016» pälvisid aga A. Vabbe tänav 1, Nisu tänav 12, Side tänav 6, Tamme puiestee 77 ja Viljandi maantee 29.

Komisjon leidis, et konkursil osalenud aiad olid kõik väga heal tasemel, sobitudes hästi nii hoone arhitektuuri kui ka linnaosa miljööga. Tartu abilinnapea ja hindamiskomisjoni esimees Valvo Semilarski märkis, et tore oli see, et võrreldes varasemate aastatega tuli rohkem teateid linnakodanikelt.

Auhinnatuid autasustab linn kinkekaartidega 100-200 euro väärtuses. «Eesti kauni kodu» tiitliga pärjatud kinnistute omanikud edastab Eesti Kodukaunistamise Ühendus autasustamiseks presidendi autasu ehk tunnusmärgiga ning majade fotod avaldatakse raamatus «Eesti kaunis kodu».

Konkursil osalenuid tänatakse ja tunnustatakse linnapea pidulikul vastuvõtul, mis toimub traditsiooniliselt Tartu linna päeval, 29. juunil.

Hindamiskomisjonis osalesid lisaks Tartu abilinnapea Valvo Semilarskile veel Reti Randoja Muts (Räpina aianduskooli õpetaja), Tiina Konsen (Tiigi seltsimaja kultuurispetsialist), Marika Saks (Eesti Kodukaunistamise Ühenduse esindaja), Kaja Veddel (Eesti maaülikooli maastikuarhitektuuri osakonna esindaja), Merlin Nerep (Eesti maaülikooli maastikuarhitektuuri tudeng) ja Anna-Liisa Unt (Tartu linnavalitsuse arhitektuuri- ja linnakujundusteenistuse arhitekt).

Kauni kodu konkurssi korraldatakse Tartus juba 19. korda ja selle raames on Tartu linnas kauni haljastuse eest tunnustatud rohkem kui 180 erinevat kinnistut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles