Kallaste linnapea ootab Venemaalt rahalaeva (1)

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallaste ajaloomälestis, Teises maailmasõjas hukkunute ja terroriohvrite ühishaud ning punasest graniidist mälestussammas vene- ja eestikeelse tekstiga «Igavene au kangelastele, kes on langenud lahinguis meie kodumaa vabaduse ja sõltumatuse eest 1941–1945» asub Võidu ja Kiriku tänava nurgal. Kallaste linnavalitsus tahab sinna panna 45 hukkunu nimega tahvli. Linnapea Gennadi Kulkov (pildil) loodab selleks raha Venemaalt.
Kallaste ajaloomälestis, Teises maailmasõjas hukkunute ja terroriohvrite ühishaud ning punasest graniidist mälestussammas vene- ja eestikeelse tekstiga «Igavene au kangelastele, kes on langenud lahinguis meie kodumaa vabaduse ja sõltumatuse eest 1941–1945» asub Võidu ja Kiriku tänava nurgal. Kallaste linnavalitsus tahab sinna panna 45 hukkunu nimega tahvli. Linnapea Gennadi Kulkov (pildil) loodab selleks raha Venemaalt. Foto: Margus Ansu

Aasta tagasi hakkas Kallastel idanema mõte jäädvustada Võidu ja Kiriku tänava nurgal ühishauda maetud inimeste nimed. «Tänavu 9. mail kuulutas linnapea rahvale välja, et see asi tehakse ära,» rääkis Kallaste linnavolikogu liige Jaak Üprus. 

Nädal varem, 2. mail oli Kallaste linnapea Gennadi Kulkov linnavalitsusele tutvustanud volikogule saadetavat vastava otsuse eelnõu. 

«Tartu linn andis 1986. aastal välja hukkunute nimekirja, kokku on neid 45 inimest,» on Kallaste linnavalitsuse 2. mai istungil protokollitud linnapea ettekannet. Samas on märgitud, et teistel andmetel on ühishauda maetud 118 inimest. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles