Kuidas Lember linnale hea hinnaga käimla leidis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna Ehituselt Tartu linnale ostetud välikäimla, millega võib olla seotud osa Kajar Lemberi suhtes tõusnud kahtlustusi.
Lõuna Ehituselt Tartu linnale ostetud välikäimla, millega võib olla seotud osa Kajar Lemberi suhtes tõusnud kahtlustusi. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartus on viimastel aastatel olnud alaline häda hädategemise kohaga ehk välikäimlatega. Muu hulgas kerkis see küsimus üles Rüütli tänava heakorra teemaga ning linn otsis võimalusi paigaldada käimla, et lõppeks Treffneri koolimaja ja Jaani kiriku seinte peale laskmine. Plastist konteinerkäimlad kuulutati juba eos sellisesse paika sobimatuks ja otsiti sündsamat lahendust.

Paraku on sündsamad lahendused olnud pigem miljonikäimlad, kui rääkida kroonihindades, ehk siis alates 60 000 eurost. Ühel sellisel arutelul kerkis küsimus, kas tõesti odavamalt ei saa. Kajar Lember pakkus välja Lõuna Ehituse konteinerkäimla, mille eest linnamajanduse osakond maksis koos käibemaksuga 5760 eurot. 

Lõuna Ehitus on Lemberi äripartneri Jaago Roosmanni firma, Roosmann oli väidetavalt üks altkäemaksu asjas kahtlustatav. Tema telefon oli eile välja lülitatud, nagu ka kinni peetud Lemberil.

Väidetavalt on Lõuna Ehitus remontinud Lemberile kuuluvat korterit. Prokurör keeldus aga eile altkäemaksu teemal igasugustest detailsetest selgitustest.

Käimlat pole aga siiani üles pandud, sest valitud kohta Jaani kiriku taga Rüütli tänaval, kus olnuks ka vee- ja kanalisatsiooniühenduse võimalus, ei tahtnud seda ei muinsuskaitse ega väidetavalt ka linna arhitektuuri ja ehituse osakond. 

Teiseks on praeguseni selgeks vaidlemata, milline võiks olla vormilt reklaamtulpa meenutava silindrikujulise käimla välisviimistlus – see on siiani puudu. Linn ei ole siiski loobunud kavast kõnealune käimla linnas üles seada ja kavatseb WC lähiajal tuua selle müünud firma käest seisma Tartu veevärgi õuele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles