Maapõu andis välja kolm aaret korraga

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaalt toodi mündid Tartusse kilekottidesse pakitult. Andres Tvauri ees on üks kotitäis ehk umbes kilo jagu münte. Nominaalselt on tegu hõbemüntidega, kuid tegelikult sisaldavad need hõbedat vaid paarkümmend protsenti, ülejäänu on vask.
Valgamaalt toodi mündid Tartusse kilekottidesse pakitult. Andres Tvauri ees on üks kotitäis ehk umbes kilo jagu münte. Nominaalselt on tegu hõbemüntidega, kuid tegelikult sisaldavad need hõbedat vaid paarkümmend protsenti, ülejäänu on vask. Foto: Kristjan Teedema

Mai alguspäevil üht Valgamaa põllulahmakat väisanud otsingu-koduloo klubi Kamerad kolm harrastusdetektoristi valmistusid juba tühjade kätega lahkuma, kui korraga hakkas Igor Tsakuhhini aparaat andma vana konservipurgi leidmisele omast signaali. Igaks juhuks kaevas mees «konservipurgi» siiski üles – tegu oli hoopis 16. sajandist pärit rinnaehtega.

Et samast kohast tuli veelgi signaale, sai selgeks, et seal on midagi suuremat. Kuna Kameradi klubi tegeleb seadusliku ja kooskõlastatud otsinguga, teavitati kohe ka muinsuskaitseametit, kes saatis kohale oma spetsialistid koos Tartu ülikooli arheoloogia vanemteaduri Andres Tvauri ja konservaatori Andres Vindiga. Abijõuna sõitsid Valgamaale ka kümmekond Kameradi liiget.

Kolm aaret

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles