Üle saalipõranda lendavad purjekad avasid miniolümpia

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Postimees

Kes püüab kõigest väest, saab üle igast mäest. Ent kes puhub kõigest väest, jõuab esimesena finišisse. Selle moto järgi juhindusid eile kõik Helika lasteaia lapsed, ka Mesilaste rühmas käiv viieaastane Reijo Raudmaa, sest lasteaia saali põrandal hommikul maha peetud paberpurjekate võidupuhumine avas terve selle nädala Helikas kestvad miniolümpiamängud.

Olümpianädalal lähevad Helika lastele külla ka Sassi ja Karoliine lasteaia koolieelikud, et koos mängida rahvastepalli ning võistelda triatlonil. Neljapäevaks ootavad lapsed aga endale lasteaeda külla jooksjat Tiidrek Nurmet, kes on osalenud päris olümpiamängudel.

Helika lasteaia liikumisõpetaja ja õppealajuhataja Tiina Kivisalu rääkis, et neljandat korda peetavate miniolümpiamängude eesmärk on pakkuda lastele sportimislusti ja tutvustada ausa mängu põhimõtteid. Sellest mõttest kantuna astuvad kolmapäeval võistlustulle ka iga rühma lapsevanemate võistkonnad. Ehkki Tiina Kivisalu sõnul pole võistlusmoment neil mängudel tähtis, on varasem kogemus näidanud, et täiskasvanud lähevad oma rühma au eest seistes sellegipoolest hasarti. «Siis unustatakse kõik oma puusa- ja põlvevalud ära,» naeris ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles