Potipõllumeestel lõpeb esimene viisaastak

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelinnas korteris elav Õie Kütt peab Lehe tänava lõpus tartlaste maheaias väikest aiamaad neljandat aastat. «Ma õudselt armastan põllutööd,» põhjendas Õie Kütt, miks ta igal võimalusel oma aja väiksel põllulapil veedab.
Annelinnas korteris elav Õie Kütt peab Lehe tänava lõpus tartlaste maheaias väikest aiamaad neljandat aastat. «Ma õudselt armastan põllutööd,» põhjendas Õie Kütt, miks ta igal võimalusel oma aja väiksel põllulapil veedab. Foto: Margus Ansu

Hiinalinnas õit­­sevad toomingad ja kukuvad käod. Lehe tänava lõpus, tartlaste maheaias käib praegu töö valgest pimedani: vabad inimesed hakkavad seal kaevama ja istutama hommikul vara, tööinimesed saabuvad õhtul. Läinud nädalal oli sel hektarisel linnapõllul, kus tartlane Avo Rosenvald 2011. aastal ärgitas kõiki endale juurikaid kasvatama, juba nii tehtud peenraid kui ka harimist ootavaid aiamaid.

«Mul on juba pea kõik üleval,» ütles põlluservas hoogsalt askeldanud Õie Kütt. «Porgand ja till on üleval, kartul maas, kõrvits maas, tomatid ära istutatud. Maasikas on tänavu väga ilus, lilled õitsevad, ainult kiviktaimla taimed võttis külm ära.»

Tilli ja lilli

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles