Piirissaarel lõõmanud tulekahju sai alguse sügavkülmiku rikkest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaarel põles maha kolm maja ja vanausuliste palvemaja
Piirissaarel põles maha kolm maja ja vanausuliste palvemaja Foto: Margus Ansu

Päästjad lõpetasid öösel Piirissaarel puhkenud suurpõlengu kustutamise kell 14.46. Ühtlasi tehti kindlaks, et tuli sai alguse kirst-sügavkülmiku elektrisüsteemi rikkest.

Kell 1.05 teatati häirekeskusele, et Tartumaal Peipsi järvel Piirissaare vallas Saare külas põleb laustules kaks elumaja. Vanemaealine mees oli esimesena süttinud hoonest iseseisvalt välja saanud, vahendas Lõuna päästekeskus.

Kustutustöödele saadeti Räpina, Tartu ja Värska päästjad. Esimesena järve äärde jõudnud Räpina päästemeeskonna toimetas Laaksaare sadamast koos varustusega saarele politsei- ja piirivalveameti kaater. Päästjad jõudsid kohaliku elaniku sõiduautoga sündmuskohale kell 2.26. Kohe nende järel saabusid saarele ka Tartu päästjad oma paadiga.

Kokku põles päästjate saabumise ajal kolm majapidamist ja süttis palvemaja katus. Põlevasse palvelasse sisenenud päästjad toimetasid välja raamatuid, ikoone, riste ning muud rituaalideks ja usueluks vajalikku.

Tulekahju lokaliseeriti kell 4.33. Elanike kaasabil hoiti ära tule levik kuuele-seitsmele ümberkaudsele majapidamisele.

Tulekahju kustutamist raskendas tugev tuul ja saare ehitusstiil, mille järgi majapidamised asuvad lähestikku ning abihooned on elumajadega kokku ehitatud. Põlengus hävis kolm elumaja koos kõrvalhoonetega ja palvemaja. Tulekahjus lõhkesid mõned gaasiballoonid, kuid ükski inimene viga ei saanud. Esialgsetel andmetel kahes põlenud elumajas kedagi alaliselt sees ei elanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles