Tabivere elanikud soovivad liituda Tartumaaga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabivere rand.
Tabivere rand. Foto: Kristjan Teedema

Jõgevamaa lõunapiiril asuv Tabivere vald korraldas hiljuti küsitluse, et saada teada rahva arvamust naabervaldadega ühinemise kohta. Hääletustulemused näitavad ülekaalukat poolehoidu Tartu pool asuvate omavalitsustega liitumisele.

Eilseks oli rahvaküsitlusele vastanud 212 inimest ehk ligikaudu kümme protsenti valla elanikkonnast. Hääletada sai nii valla veebilehel kui ka vallalehes trükitud sedelite abil, jättes välja lõigatud ja täidetud sedelid raamatukogudesse.

Aprillikuises lehes trükitud sedelil oli kirjas: «Juhul kui Tabivere vald peab ühinema, mis suunal võiks ühinemine toimuda?» Vastusevariantidena pakuti Tartu valda ja Palamuse-Saare valdade suunda. Vastanutest avaldas soovi ühineda Tartu valla suunal 89,6 protsenti ja Palamuse-Saare valdade suunal 10,4 protsenti.

«Küsitluse korraldasime seetõttu, et teema on praegu hästi aktuaalne,» põhjendas Tabivere vallavanem Tarmo Raudsepp. Nimelt peavad omavalitsuste volikogud millagi hakkama otsustama, kas ja kellega haldusreformi käigus ühineda. Teadmist, mille põhjalt otsustada, aga palju ei ole. «Nüüd on meil olemas see teadmine, mida inimesed soovivad,» ütles Raudsepp.

Praegu on Tabivere vallale teinud ühinemisläbirääkimiste alustamise ettapaneku Palamuse vald ja selle ettepaneku on Tabivere ka vastu võtnud. Tabivere omakorda on teinud kõneluste alustamise ettepaneku Tartu vallale, kes pole aga veel vastanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles