Fotod: roolis magama jäänud juht põrkas kokku kaitseväe masinaga

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hilisõhtul juhtus Tartumaal liiklusõnnetus – esialgsetel andmetel jäi Chrysleri roolis olnud mees magama ning põrkas vastassuunavööndis kokku kaitseväe sõidukiga, mille juht jõudis õnneks vahetult peatuda.

Eile kella 23.30 ajal toimus liiklusõnnetus Tartu vallas Kärevere-Kärkna tee 12. kilomeetril.

Sõiduauto Chrysleri roolis oli 29-aastane mees. Masin liikus Tartu-Jõgeva-Aravete maantee poole, kui kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku seal otse vastu liikunud maasturiga Mercedes-Benz.

Õnneks jõudis kaitseväe numbrimärgiga maasturit juhtinud 38-aastane mees vahetult enne kokkupõrget peatuda, teatas politsei.

Liiklusõnnetuses sai viga Chryslerit juhtinud mees, kes toimetati haiglasse. Chrysleri juhi enda sõnul jäi ta juhtimise ajal magama. Kas mees võis olla alkoholi tarvitanud, selgitab ekspertiis. 

Sündmuskohal oli sõidutee asfaltkattega, kuiv ning sõidukorras, kinnitas politsei. Turvavarustust kasutati nõuetekohaselt ning ka sõidukite rehvid vastasid nõuetele. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei tuletab meelde, et sõidu ajal on väga tähtis juhi keskendumine, mis väsinuna on tunduvalt raskem ning sel põhjusel peaks juht enne rooli istumist alati veenduma, et on piisavalt puhanud, jõudmaks turvaliselt sihtkohta. Vähenenud keskendumisvõime ja reaktsioonikiiruse tõttu võib väsinud juhti mõneti võrrelda alkoholi tarvitanud juhiga, mistõttu lõpevad väsinud juhi põhjustatud liiklusõnnetused sageli ränkade vigastustega, sest juhi hilise reaktsiooni või selle puudumise tõttu on keeruline õnnetust vältida, paneb politsei südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles