Maalid räägivad loo lihast ja perenaisest

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Huupi nõjatub väikesele vaheseinale, mis on kunstimajas paigaldatud tema väljapanekusaali. Sellele kinnitatud maal ja põrandale paigutatud sarved moodustavad teose «La viande rouge / Punane liha».
Kunstnik Huupi nõjatub väikesele vaheseinale, mis on kunstimajas paigaldatud tema väljapanekusaali. Sellele kinnitatud maal ja põrandale paigutatud sarved moodustavad teose «La viande rouge / Punane liha». Foto: Kristjan Teedema

Evelin Salumaa alias Huupi on paari viimase aastaga maalinud sarja pilte, mis moodustavad kokku pildilise novelli lihast ja perenaisest. «Peatükid ei ole järjekorras, igaüks vaatab näitusel ise, kuidas lugu läheb,» ütles ta.

Eile kunstimajas avatud näitusele on ta pannud kaheksa maali. Ühel on kujutatud pullipeaga naine, kes tuletab meelde mütoloogiast tuntud Minotaurust. «Mina lähtusin sellest, et meil on meestemaailm, kus tuleb tugev naine olla,» selgitas kunstnik. «Pullipea peab olema, siis saad hakkama.»

Maali all põrandal on ehtsad sarved. Üheskoos maaliga on need teos «La viande rouge» ehk tõlgituna «Punane liha».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles