Noore aedniku tiitel läks Räpinasse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsevõistlus Noor aednik 2016 Maamessil.
Kutsevõistlus Noor aednik 2016 Maamessil. Foto: Maret Kuub

Maamessil selgitasid nelja Eesti kutseõppekeskuse seitse võistkonda omavahel parima ning noorte aednike auhinnad viisid koju Räpina aianduskooli õpilased.

Esikoha võitsid Marian Põldmets ja Jaan Tanvel Räpina aianduskoolist, teise koha väärilise tulemuse tegid Serena Bersin ja Anna-Liisa Urm Luua metsanduskoolist. Kolmandale kohale tulid Reta Poolak ja Birgit Kahur samuti Räpina aianduskoolist, teatas sihtasutus Innove.

Võistlusel panid oma oskusi proovile Räpina aianduskooli, Luua metsanduskooli, Tallinna Kopli ametikooli ja Hiiumaa ametikooli võistkonnad ning konkursiväliselt ka kaks võistkonda Saksamaalt ja Lätist.

Viieosalisel kutsevõistlusel tuli osalejatel oma oskusi tõestada taimede tundmises, pookimises ja istutamises, ehitada tuli lilletorne ja kastmissüsteeme ning teha selleks vajalikke arvutusi. Viimasena pandi proovile õpilaste tehnikatundmine – trimmeri poolile tuli peale kerida jõhv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles