Tartus räägiti kanepipoliitikast ja avaldati meelt (3)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paarkümmend inimest kogunes täna õhtupoolikul MTÜ Eesti Kanepiliidu kutsel Tartu raekotta arutama riigi narkopoliitkat. Hiljem avaldati meelt kanepi lauskeelu vastu.

Kokkutulnud, kelle seas viibis ka riigikogu liige Eerik-Niiles Kross (Reformierakond), väljendasid arvamust, et kanepi omamine ja kasutamine tuleks dekriminaliseerida. Teema käsitlus jõudis välja isegi selleni, et kanepi müügilt võiks riik teenida aktsiisi. Eerik-Niiles Kross seda väidet siiski pareeris ja leidis, et kuigi aktsiise ja trahve kasutatakse Eestis riigikassa täitmiseks, on nende tegelik eesmärk panna inimesi teisiti käituma või vähem meelemürke tarbima.

Samas väljendas ta poolehoidu kanepi dekriminaliseerimisele. Otseselt debatiks, nagu kutses reklaamitud, kohtumine ei kujunenudki, sest vastuseisukohti ei kõlanud.

Pärast koosolekut Pirogovi platsil aset leidnud piketil osales ligikaudu poolsada huvilist.

Emajõelinnas korraldatud selleteemaline kokkusaamine oli juba teine. Varem on kanepi tarvitamisest ja ravikanepist räägitud Viljandis, tulekul on üritus ka Tallinnas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles