Tartu ülikool kuulutas välja IT-keskuse arhitektuurivõistluse võitjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli  IT-keskuse arhitektuurivõistluse peapreemia 10 000 eurot saab töö eest «Iconomicum» OÜ Arhitekt11 meeskond, kus põhiautoritena olid märgitud Illimar Truverk, Sander Paljak, Kristjan Lind ja Joanna Kordemets.

«Iconomicum sündis tänu kollektiivi ühistele aruteludele ja katsetustele,» ütles Sander Paljak. «Kui me visiooni tegime, siis leidsime, et kõige tähtsam on suhestuda Vabadussillaga ja pakkuda Ülejõe pargile märgiline tähendus, kas lõpp või algus.»

Paljak lisas, et võidutöö loonud autorite meeskonda kuulusid veel Eero Endjärv, Siim Tiigimägi ja Janar Toomesso.

Žürii hinnangul koondab valitud arhitektuurne lahendus hästi kokku IT-erialade, matemaatika ning majandusõppe ühes hoones, soodustades head valdkonnaülest koostööd nii õppetöös kui ka teadustegevuses.

Teise koha ja 8000 eurot auhinnaraha tõi töö «Tuum», mille autorite kollektiivi juhtis Urmas Mets, rühma kuulusid veel Kristiina Aasvee, Grete Veskiväli ja Kaur Talpsep

Ergutuspreemia said ideekavandid «Kernel» (Mihkel Tüür, Tanel Trepp, Raul Kalvo, Marleen Stokkeby) ning AS Tari «Astmelisus» (Ralf Lõoke ja Tõnu Laanemäe) julgete, iseloomuga ja hea plaaniga lahenduste eest. Ergutuspreemia suurus on 4000 eurot.

Ülikooli juhtkond õnnitles võitjaid ülikooli vana kohviku talveaias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles