Kogemusnõustajaid ootavad koolitusele tulevasi nõustajaid

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogemusnõustaja ja koolitaja Kadi Haamer.
Kogemusnõustaja ja koolitaja Kadi Haamer. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli ühiskonnateaduste instituut alustab 11. mail koolitust neile inimestele, kes sooviksid töötada erivajadustega laste vanemate kogemusnõustajaina.

Koolitajaiks on Kadi Haamer ja Raili Hollo, inimesed, kes seda tööd on aastaid ise TÜK lastekliinikus teinud, Kadi Haamer on ka veel Tartu Ülikooli doktorant. Samuti loeb osalejaile olulisi peatükke ühiskonnateaduste instituudi lektor Dagmar Narusson.

Koolitus hõlmab lisaks teoreetilistele loengutele ja esmaste nõustamisoskuste omandamisele ka kuuajalist praktikat. Pärast õpitulemiste hindamist saavad osalejad tunnistuse, see on 22. juunil.

Kadi Haamer lisas, et koolitatavate hilisem rakendus on eelkõige kogukonnasisene abivajajate märkamine, toetamine ning kriisiabi pakkumine. Samuti tugigruppide moodustamine ja nõustamine. «Tulemuseks on tervem ja hoolivam ühiskond,» sõnas ta.     

Ka märkis ta, et osalejate valikul on oluline, et koolitusele tulijal oleks olnud endal isiklik taastumise kogemus või ta oleks olnud toeks mõne lähedase inimese taastumise juures.

«Seda kogemust tuleks kandideerijal väljendada oma motivatsioonikirjas,» kõneles ta.

Ka eeldatakse koolitusele tulijailt keskharidust, soovi teiste inimestega töötada ning sobivaid isiksuseomadusi nagu empaatilisus, emotsionaalne stabiilsus, hea suhtlemisoskus, erinevuste aktsepteerimisvõime ning konfidentsiaalsusenõudest kinnipidamise oskus.

Kogemusnõustajate koolitusele tulemise soovist on vaja teatada hiljemalt  25. aprilliks aadressil regina.lapp@ut.ee Lisainfot saab küsida telefonil 737 6596.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles