Ahhaa asub tüdrukuid teadusmaailma meelitama

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaas on tavaline, et teadusmaailma tutvustavad just naissoo esindajad. Kärtsu teevad keskuse välisrahastuse assistent Riina Nõupuu (vasakult), sündmuskorraldusspetsialist Annika Vesselov ja teadusteatri juhataja Anu Saarva.
Ahhaas on tavaline, et teadusmaailma tutvustavad just naissoo esindajad. Kärtsu teevad keskuse välisrahastuse assistent Riina Nõupuu (vasakult), sündmuskorraldusspetsialist Annika Vesselov ja teadusteatri juhataja Anu Saarva. Foto: Kristjan Teedema

Ahhaa teaduskeskus proovib ulatada abikäe ülikoolidele, mis on hädas sellega, et tüdrukud valivad poistest vähem reaalteadustega seotud erialasid. Suur eesmärk on näidata tüdrukutele, et teadlase elukutse võib olla väga mõnus.

Selleks liitus teaduskeskus 14 Euroopa riiki haarava programmiga Hypatia, mille käigus hakatakse üle Euroopa teadust tüdrukutele lähemale tooma. Hypatia on umbes 2400 aastat tagasi Kreekas elanud silmapaistev naisteadlane.

Hypatia projekti Ahhaa-poolne esindaja Helin Haga rääkis nii Eestis kui ka mujal Euroopas levinud probleemist: poisse ja tüdrukuid kasvatatakse juba sünnist saati erinevalt, nii et poistel kujuneb välja suurem enesekindlus ja avastamisrõõm kui tüdrukutel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles