Kuulutus aitas teha kunstniku kadunud kassiga imet

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pontsu oli pugenud mootoriruumi rattakoopa kõrvale ega julgenud enam välja tulla.
Pontsu oli pugenud mootoriruumi rattakoopa kõrvale ega julgenud enam välja tulla. Foto: Erakogu

Kunstnik Fideelia-Signe Roots sai tunda midagi sellist, mida ta nimetab imeks. Nimelt pääses tema kass Pontsu, kes oli üle ööpäeva kadunud, naabrimehe auto kapoti all rattakoopa juures kindlast surmast.

Pontsu oli pühapäeva ennelõunal ennast perenaise süles jalutusvestist välja väänutanud, sest oli jalutuskäigu alguses midagi kartma hakanud. Teine kass Buffy jäi süles rahulikuks. Pontsu esialgne otsimine Annelinnas ei andnud tulemust ja pere asus kohe kirjutama oma karvase kaaslase kadumise kuulutusi nii kleepimiseks kui ka internetis levitamiseks.

Ööpäev ja viis tundi hiljem sai Fideelia-Signe Roots jagada oma sõpradega rõõmusõnumit. Nimelt oli naabermaja mees käivitanud auto ja kuulnud sealjuures veidrat häält. «Kuna ta oli lugenud oma maja ukselt, et tema naabermaja eest on kadunud kass Pontsu, läks ta vaatama ja leidis kassi kapoti alt,» lisas kunstnik.

Pontsu leidmist peab ta imeks. «Kui mees oleks autoga minema sõitnud, oleks kassist vaid hakkliha järel,» arvas kunstnik. «Ainult tänu kuulutusele jäi Pontsu ellu.»

Kuid tahmane ja hirmunud loom ei tulnud naabrimehe kutsumise peale auto rattakoopa tagant välja. Ta usaldas ainult oma pere liikmeid. Kuid päästvat abi tuli otsida ka professionaalidelt.

«Me ei ulatunud temast kinni võtma. Kutsusin päästjad. Saabus megasuur tuletõrjeauto nelja mehega ja sõiduauto tõsteti tungrauaga üles,» kirjeldas kunstnik olukorda. «Pontsu hakkas valjult mjäoo-oo-oo tegema.»

Pika pusimise peale tiriti tahmanägu välja ja pandi kohe transpordipuuri.

«Pontsu leidis tee tagasi koju ainult tänu aktiivsele otsimisele,» võttis Fideelia-Signe Roots loo kokku. «Kuulutused linnas, Facebookis ja patrullimine maja ümbruses on väga oluline! Ärge kaotage lootust ega laske end lõdvaks, sest sellest sõltub kassi elu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles