Laval põimub armutragöödia võimuga

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ooperi «Lucia di Lammermoor» esimeses vaatuses on Luciale (Henriette Bonde-Hansen) külla tulnud tema armastatu Edgardo (Federico Lepre). Mõrase klaasiga aknal jälgib Vaim (Marika Aidla) pahaendeliselt nende armumängu.
Ooperi «Lucia di Lammermoor» esimeses vaatuses on Luciale (Henriette Bonde-Hansen) külla tulnud tema armastatu Edgardo (Federico Lepre). Mõrase klaasiga aknal jälgib Vaim (Marika Aidla) pahaendeliselt nende armumängu. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeval tuleb Vanemuise väikeses majas publiku ette ooper «Lucia di Lammermoor». Itaallane Gaëtano Donizetti kirjutas selle aastal 1835 ning saksa lavastaja Roman Hovenbitzer on nüüd andnud ooperile ajatu vormi. Kuid nii nagu toona, on lõpuks laval ikkagi laibad ja üks hullunu.

Naise saatus

Lavastaja sõnul on ooperi keskmes ühe naise saatus. «See, mida Lucia – paljude naiste võrdkuju – kogeb, on mitme sajandi pikkuse perekonnaloo tagajärg,» lisas ta. «Teda ei murra mitte pelgalt kasvatus, mille kohaselt peab olema kuulekas, vaid ka poliitika, sugulussidemed, kättemaks ja vaenutsevate perekondade viha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles