Tartu õngitseb koolide remondiks Euroopast raha

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Descartes’i ja Hansa kool on Tartu linnavalitsuse hinnangul äärmiselt halvas seisukorras, mistõttu linn otsib nende korrastamiseks euroraha.
Descartes’i ja Hansa kool on Tartu linnavalitsuse hinnangul äärmiselt halvas seisukorras, mistõttu linn otsib nende korrastamiseks euroraha. Foto: Kristjan Teedema

Kes õnge vette ei viska, sel kindlasti ei näk­­ka, oli Tartu linnavõimu tõdemus, kui Annelinnas kõrvuti olevate Hansa kooli ja Descartes’i kooli remondiks asuti raha taotlema üleeuroopalisest Smart­­EnSchooli projektist. Projekti maht on 12 miljonit eurot, millest toetuse osa võiks olla kuni viis miljonit.

«Taust on ju teada, meie põhikooli majade remondivajadus on üle 60 miljoni euro,» sõnas Tartu abilinnapea Kajar Lember. «Eelarvestrateegia tarvis on sõnastatud, mis on võimalik edaspidi teha ja kui palju peaks linn võtma laenu, et järgmise kümne aastaga teha kõik põhikoolid korda. Olgem ausad, viimasel kümnendil on koolide remontimine olnud kaootiline.»

Eesmärk on püstitatud, kuid raha kipub väheks jääma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles