ERMi uus hoone võitis mainekal arhitektuurivõistlusel peaauhinna

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi peahoone pälvis Prantsusmaa arhitektuurivõistlusel peaauhinna.
ERMi peahoone pälvis Prantsusmaa arhitektuurivõistlusel peaauhinna. Foto: Margus Ansu

Eesti Rahva Muuseumi uut hoonet kavandanud arhitektid võitsid mainekal AFEXi arhitektuurivõistlusel peaauhinna, saades kõigi žüriiliikmete üksmeelse poolehoiu osaliseks.

AFEX on organisatsioon, mis toetab Prantsusmaalt eemal tegutsevaid arhitekte ning korraldab 2010. aastast arhitektuurivõistlust, kus tunnustatakse oma ala parimaid.

Organisatsioon hindab kõiki hooneid, mis on valminud Prantsusmaalt pärit arhitektide kaasabil. Auhinda antakse välja iga kahe aastat tagant.

Žürii valis välja kümme tähelepanuväärsemat ehitist, mille hulgast kuulutati ühehäälselt võitjaks arhitektuuribüroo DGT (Dorell, Ghotmeh, Tane Architects) Eesti Rahva Muuseumi uue hoone kavandamise eest.

Kriitikute hinnates paistab muuseum silma kohalikul ja välismaisel tasandil, on tugeva iseloomuga ning üllatab vaatajaid ainulaadse arhitektuurilise lahendusega.

Auhind antakse kätte 26. mail Veneetsia biennaalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles