Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

TÜ avab IT magistriõppekava mitteinformaatikutele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kertu Kula
Copy
TÜ peahoone.
TÜ peahoone. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu ülikooli arvutiteaduse instituut avab sel õppeaastal vastuvõtu magistriõppekavale «Infotehnoloogia mitteinformaatikutele», mille lõpetajad saavad siduda IT-teadmised varasema erialaga ja luua midagi täiesti uut.

TÜ arvutiteaduse instituudi juhataja professor Jaak Vilo tõdes, et hetkel on infotehnoloogia selgelt kõikide elu- ja ärivaldkondade lahutamatu osa. «Oma valdkonna erialase pädevusega inimesed, kes on omandanud lisaks tugevad teadmised IT-s, aitavad disainida, luua või tellida rakendusi, kus on parimal viisil kaasatud nii rakendusvaldkonna kui ka IT oskused,» märkis ta.

Õppekava eesmärk on arendada vajalikke teadmisi ja oskusi inimestes, kellel on huvi ja soov töötada IT-valdkonnas või toetada infotehnoloogiliste lahendustega oma olemasolevaid tööülesandeid, kuid varasemad teoreetilised teadmised puuduvad.

Vastuvõtu eelduseks on varasem kõrgharidus mõnest muust valdkonnast, millele soovitavalt on järgnenud ka paariaastane töökogemus. Õppetöö jooksul saab üliõpilane kindlasti osaks erialastest väljakutsetest, mida pakuvad kas IT-ettevõtted või infotehnoloogilisi lahendusi tellivad asutused.

Õppekava programmijuht, hajussüsteemide professor Eero Vainikko sõnas, et õpe uuel infotehnoloogia magistriõppekaval on tugevalt orienteeritud praktilistele oskustele ja suutlikkusele rakendada neid oma igapäevatöös. Õppimise käigus saab teha näiteks praktilisi ülesandeid nagu kasutajaliideste loomine, multimeedia ja mitmekihiliste veebiinfosüsteemide tegemine.

Õppekava annab algteadmised programmeerimisest, andmebaasidest, infosüsteemidest, infoturbest ja operatsioonisüsteemidest. On kaks spetsialiseerumismoodulit: saab valida aineid digitaalse ärianalüüsi ja IT-kontekstuaalsete aspektide alammoodulist.

Uue magistriõppekava esimene vastuvõtt toimub 2016. aastal. Vastuvõtt õppekavale algab 20. juunil. Täiendav info õppekava kodulehelt http://itminf.cs.ut.ee/.

Tagasi üles