Tartu mudellendur võitis MK-etapi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tambet Lepp
Tambet Lepp Foto: Andres Lepp

Tartu mudellennuklubi sportlased avasid hooaja traditsiooniliselt osavõtuga MK-etapist  «Bear Cup» Soomes. Võõrustajate ees näidati teravat vormi ja võidu võttis Tambet Lepp.

Mõõduvõtte peeti Pühajärve jääl, kus võistluspäeval valitsesid soodsad ilmaolud. Nii kujunes ka võistlus pingeliseks ja pikaks, kinnitas Tambet Lepa treener Andres Lepp.Viis põhivõistluslendu ei eraldanud veel teri sõkaldest. Lisalendudesse jõudsid ka tartlased Tambet Lepp ja Janar Sell.

Esimeses lisalennus oli maksimumlennuajaks kuus minutit, mis osutus jõukohaseks üheksale sportlasele. Tambet Lepp leidis soodsa ilmamomendi ja kuue minuti piir alistus kergelt. Janar Sellil nii hästi ei läinud: lennuajaks kujunes neli minutit ja 39 sekundit, mis osutus üheksa sekundi võrra lühemaks järgmisse lendu viivast ajast. Lõpptulemuseks 18. koht 38 võistleja seas selles mudeliklassis.

Võitja selgitamiseks viidi läbi teine lisalend, kus maksimaalseks lennuajaks oli juba üheksa minutit. Tambet Lepal läks taas kümnesse ilmavalik, millele lisandus suurepärane start - mudel saavutas ligi 100-meetrise lähtekõrguse. Nii oli tema mudel ainuke, mis suutis nõutud üheksa minutit õhus püsida.

Võidu kaalu tõstab treeneri hinnangul seegi, et Lepa kõrval seisid pjedestaali madalamatel astmetel rootslastest eksmaailmameistrid Robert Hellgren ja Per Findahl.

Rõõmu pakkus treeneri sõnul ka noorsportlaste (kuni 15 a.) esinemine. Tallinna Nõmme klubi liige Gert Nulk suutis korrata oma mullust edu ning saavutas eakaaslaste hulgas hinnatava teise koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles