Üks Tartu peksmises kahtlustatavatest saadeti vangi teise kuriteo eest (10)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinnas 4. märtsi õhtul toime pandud vägivallakuriteos kahtlustatav Andrias Liivat kohtus.
Tartu kesklinnas 4. märtsi õhtul toime pandud vägivallakuriteos kahtlustatav Andrias Liivat kohtus. Foto: Kristjan Teedema

Täna hommikul astus kohtu ette üks reede õhtul Tartu kesklinnas aset leidnud peksmises kahtlustatavatest Andrias Liivat. Selgus aga, et ta on kõrvale hoidnud varasema kriminaalkaristusega määratud ühiskondlikust tööst, mistõttu pöörati tema karistus kohe täitmisele.

Jõgevamaalt Palamuselt pärit Liivat peeti esmaspäeval kinni oma kodus, kahtlustatuna reede õhtul toime pandud kuriteos. Prokuratuur ei pidanud kohtule aga tema vahistamistaotlust esitama, sest mehe varasem karistus viis ta kohe trellide taha.

Varasemalt korduvalt kriminaalkorras karistatud Liivatile määras kohus 2014. aastal karistuse auto juhtimise eest purjuspäi ja liiklusõnnetuse põhjustamise eest. Karistus oli üheksa kuud vangistust, mis asendati 534 tunni üldkasuliku tööga.

Kohtus selgus, et üldkasulikku tööd polnud mees teinud. 2014. aasta lõpus taotles Liivat oma kriminaalhoolduse üleviimist Tallinnasse, kuid teatas sellest lihtsalt telefoni teel, jättes aga vastava avalduse esitamata. Kuna temast pärast seda enam teateid ei tulnud, kuulutati ta tagaotsitavaks.

Varasematest kohtulahenditest nähtub, et meest korduvalt karistatud näiteks varguste aga ka lõhkeaine ebaseadusliku käitlemise eest.

Kohtule selgitas mees, et ta töötas vahepeal Tallinnas autopesulas. 2015. aasta veebruaris sai ta tööd Tartusse. Kriminaalhooldajaga aga ühenduses ta pärast 2014. aasta lõppu olnud ei ole.

Kohtunik Rutt Teeveerel ei jäänud muud üle kui nentida: «Kui ühiskondlikult kasulik töö on tegemata, tuleb karistust kanda.»

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles