Cafe Truffe laieneb, Salon+ kolib ära

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuksurisalong Salon+ kolib kevadel raeplatsilt uude keskusesse. Juuksurisalongi praegustesse ruumidesse laieneb kohvik.
Juuksurisalong Salon+ kolib kevadel raeplatsilt uude keskusesse. Juuksurisalongi praegustesse ruumidesse laieneb kohvik. Foto: Kristjan Teedema

Üksteist aastat raeplatsil tegutsenud Cafe Truffe sulgeb aprilli alguses kaheks nädalaks uksed, et viia kohvikus läbi põhjalik uuenduskuur ning laieneda praeguse Salon+ juuksurisalongi ruumidesse.

Truffe omaniku Joel Ostrati sõnul tuleb kohvikule laienemisega juurde umbes sada ruutmeetrit pinda ning lisandub 30 istumiskohta. Praegu on kohvikul teenindussaalis 70 kohta.

«Me teeme täieliku remondi ja ehitame ka vana osa ümber. Ühele baarile lisandub veel teinegi ning uude saali tuleb suur veinisein, praegune teenindussaal läheb peaaegu poole suuremaks,» selgitas Ostrat kohviku tulevikuplaane.

Kuigi lahkuval juuksurisalongil on eraldi sissepääs, jääb Ostrati sõnul kohvikusse sisenemine ka tulevikus sinna, kus see praegu on. «Meie plaan ja idee on see, et praeguse juuksurisalongi ukse kohale tuleb aknaalune istumiskoht. Oleme ühe ukse kunagi juba niimoodi kinni ehitanud. See vajab aga projekti ning võtab seetõttu kauem aega,» lausus ta.

Uuenenud kohvik on plaanis avada linnarahvale 15. aprillil. «Kas me avame siis kõik ruumid või ainult uuenenud vana poole, sõltub ehitusest. Tahame ka oma kööki natuke suuremaks teha ning mängime ruume veidikene ümber,» sõnas Ostrat. Ta nentis, et kuigi Truffe praegune ruumilahendus ja interjöör on sobilikud, ei tee värskendamine kunagi halba.

Kohviku laienemine tähendab Ostrati sõnul aga seda, et juurde tuleb palgata uusi töötajaid. «Praegu töötab meil inimesi paarikümne ringis, pärast laienemist peame vähemalt viis-kuus töökohta juurde tekitama,» tõdes ta.     

Vaatamata kohviku ümberehitusele jääb selle kontseptsioon samaks. «Truffe jääb alles. Meie kontseptsioon on ikka Vahemere köök. Pakume Itaalia, Prantsusmaa, aga natukene ka Eesti asja,» lausus Ostrat.

Raekoja plats 16 hoone praegune omanik Rein Lemberpuu põhjendas juuksurisalongi lahkumist ja kohviku laienemist Garage48 HUB Tartu tegevusega.

«Põhimõtteliselt kujuneb meie keskuse ülesehitus selliseks, et esimesel korrusel on kohvikud ja söögikohad, mis ühtlasi muutuvad ka meie ürituste tegemise kohaks. Kõnealusel juhul laieneb selle pinna peale kohvik ja meil tekib võimalus seal ka oma üritusi korraldada ning rohkem integreerida kohviku ja kogu Garage48 HUBi tegevust,» rääkis ta.

Lemberpuu sõnul ei saa nad praegu Truffes üritusi korralda, sest kohvikut ei saa panna kinni tavaklientidele. «Siis aga tekib eraldatav ruum, mille saab reserveerida. Samal ajal saavad tavakülastajad ikkagi kohvikusse tulla,» selgitas ta.

Samalaadseid ümberehitustöid on plaanitud teha ka maja teises tiivas asuvas Vassilissa restoranis. «Praegu on seal samamoodi raske eraldada sellist ruumi, kus meie üritusi teha,» tõdes Lemberpuu. Ta märkis, et tulevikus muutuvad kõik maja söögikohad Garage 48 HUB Tartu inimestele ka seestpoolt ligipääsetavaks. Praegu tuleb neisse minna tänava kaudu.

Salon+ salongiketi juht Helena Lõhmus ütles, et salong oleks hea meelega raeplatsi ruumides jätkanud. «Me tegime ka vastava ettepaneku, aga meie lepingut ei pikendatud,» sõnas ta.

Lõhmus ütles, et maikuus avab firma uue salongi vana kaubamaja krundile ehitatavas uues keskuses ning kõik töötajad jätkavad tööd uues kohas.

«See vahepealne poolteist kuud oleme jaganud töögraafiku nii, et võimalikult paljud inimesed saaksid oma tööd jätkata kaubamaja salongis, ja kel on võimalik võtta puhkust, siis nad on ajastanud selle tekkivale pausile,» lausus Lõhmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles