Bluusikuu jätkub kahe näitusega

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade linnaraamatukogu vitriinile, mis on täis bluusitrükiseid ja -plaate.
Vaade linnaraamatukogu vitriinile, mis on täis bluusitrükiseid ja -plaate. Foto: Sille Annuk

Veebruar on linnaraamatukogu bluusikuu, mis juba kõlanud kontsertide kõrval kohvikus Krempel pakub võimalusi taaskohtuda bluusiga ka teisiti. Täna kell 18 avatakse Tartu linnaraamatukogu neljandal korrusel kontserdiga kaks näitust korraga.

Üks näitus esitleb bluusiplaate linnaraamatukogu muusikaosakonna ja Tartu ülikooli raamatukogu fonoteegi kollektsioonides, teine tutvustab bluusielu viimast pooltsada aastat Soomes. Kontserdil esineb Tartu bluusi paremik: Alar Kriisa ja Vilho Meier ansamblist Cathouse Radio, Enn Vei ja Priit Part ansamblist Steam Engine, briti klaverimängija Louie Digman ja mullu Euroopa parima bluusiplaadi auhinna võitnud slaidkitarrist Andres Roots.

Stendidele ja vitriinidesse paigutatud näitusi saab vaadata 10. märtsini. Reedeti saab kuulata kitarristi ja Tartu ülikooli raamatukogu fonoteegihoidja Andres Rootsi loenguid bluusi ajaloost – 19. ja 26. veebruaril ning 4. märtsil kell 18. Kõik need üritused on huvilistele tasuta.

Elektrilise bluusroki huvilised on oodatud reedel kell 20 klubisse Varjend (Tiigi 76a), kus Tartu bluusiklubi õhtul esinevad ansamblid Ol' Mill, Autt of Office ja Random Deal. Bluusiklubi alustas kooskäimist täpselt viis aastat tagasi veebruaris 2011, esimene Eesti bluusiühing MTÜ Tartu Blues loodi aga juba 2003. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles