Reedel peetakse «Kiusamisest vabaks!» kogemuspäeva

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed.
Koolilapsed. Foto: Sille Annuk

Ülehomme leiab Variku koolis esmakordselt aset linna ja maakonna ühine «Kiusamisest vabaks!» metoodika kogemuspäev.

«Kiusamisest vabaks!» keskendub kiusamise ennetamisele 3-10-aastaste laste seas ja on ainus kiusamist ennetav metoodika koolieelsetele lasteasutustele, mis toetab ühtlasi ka laste sujuvat üleminekut lasteaiast kooli.

Tartu linna haridusosakonna juhataja Riho Raave märkis, et päeva eesmärk on vahetada kogemusi ja jagada muljeid metoodika kasutamisest, saada tuge, särtsu ja värskeid mõtteid ning samuti julgustada neid, kes programmiga veel ühinenud ei ole. Raave lisas, et peale spetsialistide on kuulama oodatud ka lapsevanemad.

Kogemuspäeval esinevad Tartu linna ja Tartumaa lasteasutuste esindajad. Teadustausta avab aga Tallinna ülikooli emeriitprofessor ning «Kiusamisest vaba lasteaed ja kool» tulemusuuringute koordinaator Leida Talts.

Metoodika on kasutusel 53 Tartu ja Tartumaa lasteaias ning neljas koolis. Üle Eesti kasutab metoodikat 439 lasteaeda ning 81 kooli.

Eestis veab «Kiusamisest vabaks!» metoodika propageerimist Taani eeskujul Eesti Lastekaitse Liit.

Kogemuspäev toimub 12. veebruaril Variku koolis kell 10-15. Lisateave kiusamisestvabaks.ee

2016. aastal saavad programmiga ühineda uued lasteaiad ja koolid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles