Pildid: tules hävinud spaahotelli asemel seisavad trööstitud varemed

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päris palju autoliiklust kohtab täna Otepää aedlinnas. Kõik tahaksid justkui oma silmaga üle vaadata, kas tõesti seisab Bernhard spaa pärast eilset põlengut varemetes. Paraku küll. Vaatepilt on sünge.

Kogu hoone ümbrus on täis aknakilde, naelu täis lauajuppe ja põlemise ning kustutustöödega tekkinud prahti. Enim on tules kannatada saanud mitukümmend meetrit pika hoone idapoolne hotellitubade osa, kuid tuli kandus mööda katust ja seinu ka läänepoolsele spaa-alale. Tuli on lõõmanud nii kõrge temperatuuriga, et isegi katusekonstruktsioone kandnud võimsad metalltalad on deformeerunud ja meenutavad propellereid.

Tuletõrjeautode kustutusveest tuli ilmselt kohe puudu. Nii on maja taga asuva tiigi jäässe lõigatud kaks auku, kustkaudu pumbati kustutusvett. Põlengupaika sõitsid kokku paljud Lõuna-Eestis valvel olnud päästjad. Kustutustööd kestsid rohkem kui üheksa tundi.

Hommikul pakkisid spaahotelli töötajad nukralt kokku tulest puutumata jäänud väärtuslikumaid esemeid ja viisid neid kindlamasse kohta. Hotelli võimaliku tuleviku kohta ei osanud nad midagi öelda ega arvata.

Politsei alustas põlengu põhjuste uurimiseks kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles