Raamatunäitus tähistab tänavust merekultuuriaastat

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljapaneku vanimate teoste hulgas on aastal 1867 ilmunud raamatuke (esiplaanil paremal). Selle kõrval on 1935. aasta 12. aprilli ajaleht Meri.
Väljapaneku vanimate teoste hulgas on aastal 1867 ilmunud raamatuke (esiplaanil paremal). Selle kõrval on 1935. aasta 12. aprilli ajaleht Meri. Foto: Raimu Hanson

«Öpetus lahtiste lootsikute pruukimisest merelaenetel», mis on Narva «abilootsikute walitsuse poolt Ingliskeelest Eestikeelde seatud» ja ilmunud 1867. aastal, on Eesti kirjandusmuuseumis avatud näitusel aukohal. Selle teose lähedal vitriiniriiulil on samuti 19. sajandi trükis «Meie laewamehed ja laewameeste koolid» ning muud vana kirjasõna.

Merendustrükiste väljapaneku on koostanud merekultuuriaasta puhul kirjandusmuuseumi arhiivraamatukogus Ave Pill.

Ühes püstises ja viies horisontaalses vitriinis on välja pandud merega seotud ilukirjandust, reisikirju, mälestusi ja meremeeste laulikuid. Näha saab ka raamatuid mereajaloost, kuulsatest meresõitjatest, tuletornidest, käsiraamatuid ja sõnastikke, laevanduse aastaraamatuid ning merenduse ja laevanduse põhikirju.

Väljapanekusse kuulub raamatute kõrval ajalehti ja ajakirju, nagu Eesti Meremees, Meri, Merendus, Laevandus, Vesikaar jmt.

Arhiivraamatukogu teatel saab näitust vaadata veebruari lõpuni. Et merekultuuriaasta on alles alanud, võib sealsamas oodata samal teemal väljapanekuid edaspidigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles