Armeenlasest doktorant süüdistab Tartu Ülikooli diskrimineerimises

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu maakohtus oli täna arutlusel juhtum, kus Armeeniast pärit doktorantuuri tudeng süüdistab oma iraani päritolu juhendajat rahvuspõhises diskrimineerimises, nõuab ülikoolilt diskrimineerimise tunnistamist ning valuraha, kuid Tartu Ülikool lükkab süüdistused tagasi.

Paljuski taandub kohtuvaidlus sõna-sõna vastu juhtumile, kus faktilisi tõendeid diskrimineerimisest on väga vähe, vahendas ERRi uudisteportaal.

Armeeniast pärit Armen Sahakyan, kes tuli 2014. sügisel Tartu ülikooli tehnoloogiainstituudi doktorantuuri, väidab kohtus, et tema läbisaamine juhendaja, iraanlase Gholamreza Ambarjafariga läks nii hapuks, et teisiti enam ei saanud.

Sahakyan süüdistab Ambarjafarit rahvuspõhises diskrimineerimises, inimõiguste keskuse juristi sõnul puudutab see just igapäevast suhtlemist, kuid juhendaja ja ülikool eitavad igasugust rahvuspõlist diskrimineerimist.

«Tõenäoliselt on olnud üksteisest möödarääkimisi, inimesed ei ole üksteisest päris hästi aru saanud vastastikku, aga rahvuslikku diskrimineerimist ei ole olnud,» ütles Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna dekaan Peeter Burk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles